Geneva GiP Day 2017



Report of Contributions

Geneva GiP Day \cdots / Report of Contributions

Registration + Coffee

Contribution ID: 1 Type: not specified

Registration + Coffee

Thursday 26 January 2017 09:00 (1 hour)

Contribution ID: 2 Type: not specified

Welcome from the UniGE Rectorate

Thursday 26 January 2017 10:00 (10 minutes)

Presenter: Prof. ORIS, Michel (Université de Genève)

Session Classification: Session on Analysis of GEPs at UniGE

Contribution ID: 3 Type: not specified

Objectives of the meeting, introduction on the GENERA project and a

Thursday 26 January 2017 10:10 (25 minutes)

Presenters: Prof. MONTARULI, Teresa (Universite de Geneve (CH)); CARVER, Tessa (University

of Geneva)

Session Classification: Session on Analysis of GEPs at UniGE

Contribution ID: 4 Type: **not specified**

Concluding Remarks

Thursday 26 January 2017 18:00 (10 minutes)

Contribution ID: 5 Type: **not specified**

Actions of the Science Decanate on gender and an historical view on gender in Science at UniGE

Presenters: Dr LICHTENSTEIGER, Celine (University of Geneva); Prof. PARUCH, Patrycja (Uni-

versity of Geneva)

Session Classification: Session on Analysis of GEPs at UniGE

Contribution ID: 6 Type: **not specified**

Le Bureau d'Egalité and GEPs at UniGE also related to Physics/Astronomy domains

Thursday 26 January 2017 10:35 (25 minutes)

Presenter: Dr MANTILLERI, Brigitte (Université de Genève)

Session Classification: Session on Analysis of GEPs at UniGE

Contribution ID: 7 Type: **not specified**

Equal Opportunity Programs in Switzerland: analysis of actions.

Thursday 26 January 2017 11:23 (23 minutes)

 $\begin{tabular}{ll} \textbf{Presenter:} & Prof. \ WASTL-WALTER \ , Doris \ (University \ of \ Bern) \end{tabular}$

Session Classification: A view from outside: the international experience

Contribution ID: 8 Type: not specified

Affirmative actions and quotas in academic recruitment? An example from another research field.

Thursday 26 January 2017 11:46 (23 minutes)

Presenter: Mrs STEFANIE, Brander (University de Lausanne)

Session Classification: A view from outside: the international experience

Contribution ID: 9 Type: **not specified**

Early academic careers in science: lessons learnt from the GARCIA project

Thursday 26 January 2017 12:09 (23 minutes)

Presenter: Dr KRADOLFER, Sabine (University de Lausanne)

Session Classification: A view from outside: the international experience

Contribution ID: 10 Type: not specified

The ATHENA program

Thursday 26 January 2017 13:30 (20 minutes)

Presenter: Prof. MAGGIORE, Michele (Universite de Geneve (CH))

Session Classification: Session on the liaison between School and University

Geneva GiP Day · · · / Report of Contributions

PhysiScope

Contribution ID: 11 Type: not specified

PhysiScope

Thursday 26 January 2017 13:50 (20 minutes)

Presenter: Prof. RENNER, Christoph (Université de Genève)

Session Classification: Session on the liaison between School and University

Contribution ID: 12 Type: not specified

Enhancing the interest of young girls and female teens for scientific fields through workshops, courses and science weeks.

Thursday 26 January 2017 14:10 (30 minutes)

Presenters: Dr MOSER, Farnaz (EPFL); Mrs FUEGER, Helene (EPFL)

Session Classification: Session on the liaison between School and University

Contribution ID: 13 Type: not specified

SNSF and gender

Thursday 26 January 2017 15:10 (20 minutes)

Presenter: Dr BAUMGARTNER, Francois (SNSF)

Session Classification: Session on Analysis of GEPs in Switzerland in RFO

Contribution ID: 14 Type: not specified

The NCCR experience

Thursday 26 January 2017 15:30 (20 minutes)

Presenter: Dr GARRY, Anna (ETHZ)

Session Classification: Session on Analysis of GEPs in Switzerland in RFO

Contribution ID: 15 Type: not specified

How to Gender Physics

Thursday 26 January 2017 11:00 (23 minutes)

Presenter: Prof. BRAGE, Tomas (LUND)

Session Classification: A view from outside: the international experience

Contribution ID: 16 Type: not specified

The Dutch Program

Nathalie Katsonis

Session Classification: A view from outside: the international experience

Contribution ID: 17 Type: not specified

Introducing modern cosmology in high schools

Thursday 26 January 2017 14:40 (15 minutes)

Presenter: Dr MARIA ALICE, Gasparini (High School Russeau)

Session Classification: Session on the liaison between School and University

Contribution ID: 18 Type: not specified

An historical touch: Physics and molecular biology at the University of Geneva

Presenter: Prof. CITI, Sandra (University of Geneva)

Session Classification: A view from outside: the international experience

Contribution ID: 19 Type: not specified

An historical touch: Physics and molecular biology at the University of Geneva

Presenter: Prof. CITI, Sandra (University of Geneva)

Session Classification: Discussion

Contribution ID: 20 Type: not specified

An historical touch: Physics and molecular biology at the University of Geneva

Thursday 26 January 2017 14:55 (15 minutes)

Presenter: Prof. CITI, Sandra (University of Geneva)

Session Classification: Session on the liaison between School and University