Top2017 - 10th International Workshop on Top Quark Physics

Report of Contributions

Contribution ID: 2 Type: not specified

Registration

Sunday 17 September 2017 14:00 (4h 55m)

Contribution ID: 3 Type: not specified

Welcome Cocktail and Dinner

Sunday 17 September 2017 19:00 (3 hours)

Contribution ID: 11 Type: not specified

Registration

Monday 18 September 2017 08:00 (1 hour)

Top2017 - 10th I $\,\cdots\,$ / Report of Contributions

Welcome

Contribution ID: 12 Type: not specified

Welcome

Contribution ID: 13 Type: not specified

The 1st Edition of the Workshop

Presenter: ONOFRE, Antonio (LIP/Universidade do Minho)

Welcome

Contribution ID: 14 Type: not specified

Welcome

Monday 18 September 2017 09:00 (10 minutes)

Session Classification: Session 1

Contribution ID: 15 Type: not specified

The 1st Edition of the Workshop

Monday 18 September 2017 09:10 (20 minutes)

Presenter: ONOFRE, Antonio (LIP/Universidade do Minho)

Session Classification: Session 1

Keynote

Contribution ID: 16 Type: not specified

Keynote

Monday 18 September 2017 09:30 (1 hour)

Presenter: CRAIG, Nathaniel (UC Santa Barbara)

Session Classification: Session 1

Contribution ID: 17 Type: not specified

Recent Highlights (Physics and Performance) from ATLAS

Monday 18 September 2017 11:00 (40 minutes)

Presenter: ZHANG, Jinlong (Argonne National Laboratory (US))

Session Classification: Session 2

Contribution ID: 18 Type: not specified

Recent Highlights (Physics and Performance) from CMS

Monday 18 September 2017 11:40 (40 minutes)

Presenter: SANCHEZ CRUZ, Sergio (Universidad de Oviedo (ES))

Session Classification: Session 2

Contribution ID: 19 Type: not specified

Theory Overview Talk

Monday 18 September 2017 14:00 (30 minutes)

Presenter: PAPANASTASIOU, Andrew (University of Durham)

Session Classification: Session 3

Contribution ID: 20 Type: not specified

Inclusive ttbar Production Cross Section (ATLAS+CMS)

Monday 18 September 2017 14:30 (30 minutes)

Presenter: HAWKINGS, Richard (CERN)

Session Classification: Session 3

Contribution ID: 21 Type: not specified

Top Quark Production in Heavy Ions (ATLAS+CMS)

Monday 18 September 2017 15:00 (25 minutes)

Presenter: Mr KRINTIRAS, Georgios (Universite Catholique de Louvain (UCL) (BE))

Session Classification: Session 3

Contribution ID: 22 Type: not specified

Resummation in ttbar Production

Monday 18 September 2017 16:00 (30 minutes)

Presenter: FERROGLIA, Andrea (City Tech, University of New York)

Session Classification: Session 4

Contribution ID: 23 Type: not specified

Differential Cross Section Measurements (CMS)

Monday 18 September 2017 16:30 (30 minutes)

Presenter: HINDRICHS, Otto Heinz (University of Rochester (US))

Session Classification: Session 4

Contribution ID: 24 Type: not specified

Differential Cross Section Measurements (ATLAS)

Monday 18 September 2017 17:00 (30 minutes)

Presenter: FAUCCI GIANNELLI, Michele (University of Edinburgh)

Session Classification: Session 4

Contribution ID: 25 Type: not specified

Differential Cross Section: Global Event Variables (ATLAS+CMS)

Monday 18 September 2017 17:30 (30 minutes)

Differential Cross Section: Global · · ·

Presenter: KIM, Tae Jeong (Hanyang University (KR))

Session Classification: Session 4

Contribution ID: 26 Type: not specified

Single Top Quark Production Overview

Tuesday 19 September 2017 09:00 (30 minutes)

Presenter: GAO, Jun (Jiao Tong University, Shanghai, China)

Session Classification: Session 5

Contribution ID: 27 Type: not specified

Single Top Quark Production Cross Section, including differential meas. (ATLAS)

Tuesday 19 September 2017 09:30 (20 minutes)

Presenter: DELL'ASTA, Lidia (Boston University (US))

Session Classification: Session 5

Contribution ID: 28 Type: not specified

Single Top Quark Production Cross Section, including differential meas. (CMS)

Tuesday 19 September 2017 09:50 (20 minutes)

Presenter: KOMM, Matthias (Universite Catholique de Louvain (UCL) (BE))

Session Classification: Session 5

Contribution ID: 29 Type: not specified

Single Top Quark Properties Measurements (ATLAS+CMS)

Tuesday 19 September 2017 10:10 (30 minutes)

Presenter: GOLDOUZIAN, Reza (Universite Libre de Bruxelles (BE))

Session Classification: Session 5

Contribution ID: 30 Type: not specified

Top Quark Modelling and Tuning (CMS)

Tuesday 19 September 2017 11:00 (25 minutes)

Presenter: YAZGAN, Efe (Chinese Academy of Sciences (CN))

Session Classification: Session 6

Contribution ID: 31 Type: not specified

Top Quark Modelling and Tuning (ATLAS)

Tuesday 19 September 2017 11:25 (25 minutes)

Presenter: THEVENEAUX-PELZER, Timothee (CPPM, Aix-Marseille Université, CNRS/IN2P3)

Session Classification: Session 6

Contribution ID: 32 Type: not specified

Top Quark Production: modeling and tuning in Powheg

Tuesday 19 September 2017 11:50 (25 minutes)

Presenter: JEZO, Tomas (Universita di Milano-Bicocca and INFN)

Session Classification: Session 6

Contribution ID: 33 Type: not specified

Top Quark Production and Decay in Herwig

Tuesday 19 September 2017 12:15 (25 minutes)

Presenter: WEBSTER, Stephen (Durham University)

Session Classification: Session 6

Contribution ID: 34 Type: not specified

Overview Talk

Tuesday 19 September 2017 14:00 (30 minutes)

Presenter: NASON, Paolo (Universita & INFN, Milano-Bicocca (IT))

Session Classification: Session 7

Contribution ID: 35 Type: not specified

Top Quark Mass (ATLAS)

Tuesday 19 September 2017 14:30 (35 minutes)

Presenter: PEARSON, Ben (Max-Planck-Institut fur Physik (DE))

Session Classification: Session 7

Contribution ID: 36 Type: not specified

Top Quark Mass (CMS)

Tuesday 19 September 2017 15:05 (35 minutes)

Presenter: CASTRO, Andrea (Universita e INFN, Bologna (IT))

Session Classification: Session 7

Contribution ID: 37 Type: not specified

Top Mass from the Tevatron

Tuesday 19 September 2017 15:40 (25 minutes)

Presenter: AUGSTEN, Kamil (Czech Technical University)

Session Classification: Session 7

Contribution ID: 38 Type: not specified

QCD + EW corrections in top production

Tuesday 19 September 2017 16:30 (30 minutes)

Presenter: PAGANI, Davide (Universite Catholique de Louvain, Technische Universitat Munchen)

Session Classification: Session 8

Contribution ID: 39 Type: not specified

Automated QCD and Electroweak Corrections with Sherpa

Tuesday 19 September 2017 17:00 (30 minutes)

Presenter: SCHUMANN, Steffen (Georg-August-Universitaet Goettingen)

Session Classification: Session 8

Contribution ID: 40 Type: not specified

Overview talk

Wednesday 20 September 2017 09:00 (30 minutes)

Presenter: SCHULZE, Markus Christian (Humboldt-Universität zu Berlin)

Session Classification: Session 9

Contribution ID: 41 Type: not specified

ttV Production (CMS)

Wednesday 20 September 2017 09:30 (20 minutes)

Presenter: YUMICEVA, Francisco (Florida Institute of Technology (US))

Session Classification: Session 9

Contribution ID: 42 Type: not specified

ttV Production (ATLAS)

Wednesday 20 September 2017 09:50 (20 minutes)

Presenter: SHABALINA, Elizaveta (Georg-August-Universitaet Goettingen (DE))

Session Classification: Session 9

Contribution ID: 43 Type: not specified

Top Quark at Tevatron (except mass)

Wednesday 20 September 2017 10:10 (20 minutes)

Presenter: LYSAK, Roman (Acad. of Sciences of the Czech Rep. (CZ))

Session Classification: Session 9

Contribution ID: 44 Type: **not specified**

Top Quark Properties

Wednesday 20 September 2017 11:00 (25 minutes)

Presenter: ZHANG, C.

Session Classification: Session 10

Contribution ID: 45 Type: not specified

Latest Measurements on Top Quark Properties (ATLAS)

Wednesday 20 September 2017 11:25 (25 minutes)

Presenter: DERUE, Frederic (Centre National de la Recherche Scientifique (FR))

Session Classification: Session 10

Contribution ID: 46 Type: **not specified**

Latest Measurements on Top Quark Properties (CMS)

Wednesday 20 September 2017 11:50 (25 minutes)

Presenter: GALLINARO, Michele (LIP Lisbon)

Session Classification: Session 10

Contribution ID: 47 Type: **not specified**

LHC Combinations (ATLAS+CMS)

Wednesday 20 September 2017 12:15 (25 minutes)

Presenter: LISTER, Alison (University of British Columbia (CA))

Session Classification: Session 10

Contribution ID: 48 Type: not specified

Overview on Naturalness

Thursday 21 September 2017 09:00 (30 minutes)

Presenter: FRUGIUELE, Claudia (Weizmann Institute of Science)

Session Classification: Session 11

Contribution ID: 49 Type: not specified

Naturalness: Flavor and Top quarks

Thursday 21 September 2017 09:30 (30 minutes)

Naturalness: Flavor and Top quarks

Presenter: PANICO, Giuliano

Session Classification: Session 11

Contribution ID: 50 Type: not specified

On gravitational corrections to the electroweak vacuum decay

Thursday 21 September 2017 10:00 (30 minutes)

Presenter: SALVIO, Alberto (CERN)

Session Classification: Session 11

Contribution ID: 51 Type: not specified

Exploring Connections between Dark Matter and Flavor

Thursday 21 September 2017 11:00 (30 minutes)

Presenter: KILIC, Can (University of Texas at Austin)

Session Classification: Session 12

Contribution ID: 52 Type: not specified

Top axions and family

Thursday 21 September 2017 11:30 (30 minutes)

Presenter: TAKEUCHI, Michihisa (University of Tokyo)

Session Classification: Session 12

Contribution ID: 53 Type: not specified

Effective Field Theory from the Top Down

Thursday 21 September 2017 12:00 (30 minutes)

Presenter: SANTIAGO, Jose (Universidad de Granada)

Session Classification: Session 12

Contribution ID: 54 Type: not specified

Results From Top Fitter

Thursday 21 September 2017 14:00 (30 minutes)

Presenter: MOORE, Liam Ronald

Session Classification: Session 13

Contribution ID: 55 Type: not specified

Searches for FCNC (ATLAS+CMS)

Thursday 21 September 2017 14:30 (20 minutes)

Presenter: SKOVPEN, Kirill (Vrije Universiteit Brussel (BE))

Session Classification: Session 13

Contribution ID: 56 Type: not specified

Searches for Anomalous Couplings (ATLAS+CMS)

Thursday 21 September 2017 14:50 (20 minutes)

Presenter: CASTRO, Nuno (LIP, University of Minho and University of Porto (PT))

Session Classification: Session 13

Contribution ID: 57 Type: not specified

Searches for SUSY and Dark Matter (ATLAS+CMS)

Thursday 21 September 2017 15:10 (25 minutes)

Presenter: GUEST, Daniel Hay (University of California Irvine (US))

Session Classification: Session 13

Contribution ID: 58 Type: not specified

Search for Resonances and Vector Like Quarks (ATLAS+CMS)

Thursday 21 September 2017 15:35 (25 minutes)

Presenter: VAN ONSEM, Gerrit (Deutsches Elektronen-Synchrotron (DESY))

Session Classification: Session 13

Contribution ID: 59 Type: not specified

ttH Overview Talk

Thursday 21 September 2017 16:30 (30 minutes)

Presenter: VRYONIDOU, Eleni (Nikhef)

Session Classification: Session 14

Contribution ID: 60 Type: not specified

ttbb at the LHC (ATLAS+CMS)

Thursday 21 September 2017 17:00 (25 minutes)

Presenter: BACHACOU, Henri (Université Paris-Saclay (FR))

Session Classification: Session 14

Contribution ID: 61 Type: not specified

Searches for ttH(bb) (ATLAS+CMS)

Thursday 21 September 2017 17:25 (30 minutes)

Presenter: ASBAH, Nedaa Alexandra (Deutsches Elektronen-Synchrotron (DE))

Session Classification: Session 14

Contribution ID: 62 Type: not specified

Searches for ttH (multilepton and gamma gamma) (ATLAS+CMS)

Thursday 21 September 2017 17:55 (35 minutes)

Presenter: Dr VISCHIA, Pietro (Universidad de Oviedo (ES))

Session Classification: Session 14

Contribution ID: 63 Type: not specified

Top in the boosted and super-boosted frontier

Friday 22 September 2017 09:30 (30 minutes)

Presenter: LEE, Seung Joon

Session Classification: Session 15

Contribution ID: 64 Type: not specified

Overview of boosted top taggging methods

Friday 22 September 2017 09:00 (30 minutes)

Presenter: KASIECZKA, Gregor (Eidgenoessische Technische Hochschule Zuerich (CH))

Session Classification: Session 15

Contribution ID: 65 Type: not specified

Boosted Measurements at the LHC (ATLAS+CMS)

Friday 22 September 2017 10:00 (30 minutes)

Presenter: MARLEY, Daniel (Texas A & M University (US))

Session Classification: Session 15

Contribution ID: 66 Type: not specified

Experimental Summary

Friday 22 September 2017 11:00 (55 minutes)

Presenter: GIAMMANCO, Andrea (Universite Catholique de Louvain (UCL) (BE))

Session Classification: Theoretical and Experimental Summaries

Contribution ID: 67 Type: not specified

Theory Summary

Friday 22 September 2017 11:55 (55 minutes)

Presenter: MELNIKOV, Kirill (KIT)

Session Classification: Theoretical and Experimental Summaries

Contribution ID: 68 Type: not specified

TOP2018 Announcement

Friday 22 September 2017 12:50 (10 minutes)

Session Classification: Theoretical and Experimental Summaries

Contribution ID: 69 Type: not specified

Challenges for TOP triggers in Run2: algorithms and performance (CMS)

Monday 18 September 2017 19:00 (3 hours)

Presenter: SANCHEZ CRUZ, Sergio (Universidad de Oviedo)

Session Classification: Poster Session & Finger-Food Dinner

Contribution ID: 70 Type: not specified

b-tagging performance for TOP in Run2 (CMS)

Monday 18 September 2017 19:00 (3 hours)

Presenter: KEIR HOAD, Corin James (Brunel University)

Session Classification: Poster Session & Finger-Food Dinner

Contribution ID: 71 Type: not specified

Inclusive ttbar xsec at 13 TeV (CMS)

Monday 18 September 2017 19:00 (3 hours)

Presenter: UL HASSAN, Qamar (National Centre for Physics, Quaid-I-Azam University)

Session Classification: Poster Session & Finger-Food Dinner

Contribution ID: 72 Type: not specified

Top mass measurement at 13 TeV (CMS)

Monday 18 September 2017 19:00 (3 hours)

Presenter: KOVALCHUK, Nataliia (University of Hamburg)

Session Classification: Poster Session & Finger-Food Dinner

Contribution ID: 73 Type: not specified

Search for H -> bb in association with a single top quark at CMS

Monday 18 September 2017 19:00 (3 hours)

Presenter: MULLER, Denise (Inst. für Exp. Kernphysik, Germany)

Session Classification: Poster Session & Finger-Food Dinner

Contribution ID: 74 Type: **not specified**

Search for SM production of four top quarks (CMS)

Monday 18 September 2017 19:00 (3 hours)

Presenter: J AMIN, Nick (UC Santa Barbara)

Session Classification: Poster Session & Finger-Food Dinner

Contribution ID: 75 Type: not specified

Cross section measurement of t-channel single top quark production in pp collisions at sqrt(s) = 13 TeV (CMS)

Monday 18 September 2017 19:00 (3 hours)

Presenter: FALTERMANN, Nils (Inst. für Exp. Kernphysik)

Session Classification: Poster Session & Finger-Food Dinner

Contribution ID: **76**Type: **not specified**

Object definitions for top quark analyses at the particle level (CMS)

Monday 18 September 2017 19:00 (3 hours)

Presenter: SEIDEL, Markus (CERN)

Session Classification: Poster Session & Finger-Food Dinner

Contribution ID: 77 Type: **not specified**

Measurement of normalized differential ttbar cross sections in the dilepton channel from pp collisions at 13 TeV (CMS)

Monday 18 September 2017 19:00 (3 hours)

Presenter: JUNG ROH, Youn (Korea University)

Session Classification: Poster Session & Finger-Food Dinner

Contribution ID: 78 Type: not specified

Measurement of the ttbar inclusive production cross section at 5.02 TeV (CMS)

Monday 18 September 2017 19:00 (3 hours)

Presenter: GONZALEZ FERNANDEZ, Juan Rodrigo (Universidad de Oviedo)

Session Classification: Poster Session & Finger-Food Dinner

Contribution ID: 79 Type: not specified

Measurements of ttbb/ttjj cross section ratio using dilepton final states in pp collisions at 13 TeV (CMS)

Monday 18 September 2017 19:00 (3 hours)

Presenter: BROCHERO CIFUENTES, Javier (Hanyang University)

Session Classification: Poster Session & Finger-Food Dinner

Contribution ID: 80 Type: not specified

Inclusive ttbar cross sections at CMS

Tuesday 19 September 2017 17:30 (10 minutes)

Presenter: GONZALEZ FERNANDEZ, Juan Rodrigo (Universidad de Oviedo)

Session Classification: Young Scientist Forum

Contribution ID: 81 Type: not specified

Search for SM production of four top quarks (CMS)

Tuesday 19 September 2017 17:40 (10 minutes)

Presenter: J AMIN, Nick (UC Santa Barbara)

Session Classification: Young Scientist Forum

Contribution ID: 82 Type: not specified

Measurement of rare top production at 13TeV (CMS)

Tuesday 19 September 2017 17:50 (10 minutes)

Presenter: TONON, Nicolas (IPHC, IN2P3-CNRS - ULP, UHA Mulhouse)

Session Classification: Young Scientist Forum

Contribution ID: 83 Type: not specified

Understanding the impact of Pythia hadronization in top quark mass determinations at the LHC

Tuesday 19 September 2017 18:00 (10 minutes)

Presenter: KIM, Doojin (CERN)

Session Classification: Young Scientist Forum

Contribution ID: 84 Type: not specified

Boosted Top Tagging with Long Short-Term Memory Networks

Tuesday 19 September 2017 18:10 (10 minutes)

Presenter: EGAN, Shannon (University of British Columbia)

Session Classification: Young Scientist Forum

Contribution ID: 85 Type: not specified

Measurement of differential single top-quark production cross-sections in association with a W boson with ATLAS at 13 TeV

Monday 18 September 2017 19:00 (3 hours)

Presenter: ZHANG, Rui (University of Bonn)

Session Classification: Poster Session & Finger-Food Dinner

Contribution ID: 86 Type: not specified

Measurements of ttbar differential cross-sections in the boosted all-hadronic channel with ATLAS at 13 TeV

Monday 18 September 2017 19:00 (3 hours)

Presenter: JACKA, Petr (Academy of Sciences of the Czech Republic)

Session Classification: Poster Session & Finger-Food Dinner

Contribution ID: 87 Type: not specified

Analysis of the Wtb vertex from the measurement of triple-differential angular decay rates of single top quarks produced in the t-channel at 8 TeV with ATLAS

Monday 18 September 2017 19:00 (3 hours)

Presenter: MUELLER, James (University of Pittsburgh)

Session Classification: Poster Session & Finger-Food Dinner

Contribution ID: 88 Type: not specified

Direct top-quark decay width measurement in the top pair lepton+jets channel at 8 TeV with ATLAS

Monday 18 September 2017 19:00 (3 hours)

Presenter: TICSE TORRES, Royer (Georg-August-Universität Göttingen)

Session Classification: Poster Session & Finger-Food Dinner

Contribution ID: 89 Type: not specified

Search for tZ Flavor Changing Neutral Currents in top quark decays with ATLAS at 13 TeV

Monday 18 September 2017 19:00 (3 hours)

Presenter: DURGLISHVILI, Archil (High Energy Physics Institute of TSU)

Session Classification: Poster Session & Finger-Food Dinner

Contribution ID: 91 Type: not specified

Search for ttH/tH production with H->yy at 13 TeV with ATLAS

Monday 18 September 2017 19:00 (3 hours)

Presenter: NITSCHE, Isabel (Technische Universitaet Dortmund (DE))

Session Classification: Poster Session & Finger-Food Dinner

Contribution ID: 92 Type: not specified

Measurement of the production cross-section of a single top quark in association with a Z boson at 13 TeV with ATLAS

Monday 18 September 2017 19:00 (3 hours)

Presenter: CIOARA, Irina Antonela (University of Bonn (DE))

Session Classification: Poster Session & Finger-Food Dinner

Contribution ID: 93 Type: not specified

Measurement of the ttbargamma production cross section in proton-proton collisions at 8 TeV with ATLAS

Monday 18 September 2017 19:00 (3 hours)

Presenter: GHNEIMAT, Mazuza Mohammad A (University of Bonn (DE))

Session Classification: Poster Session & Finger-Food Dinner

Contribution ID: 94 Type: not specified

measurement of the ttbar differential cross-sections using highly-boosted top quarks decaying to the all-hadronic channel at 13 TeV in ATLAS

Tuesday 19 September 2017 18:20 (10 minutes)

Presenter: CORMIER, Kyle James Read (University of Toronto (CA))

Session Classification: Young Scientist Forum

Contribution ID: 95 Type: not specified

Measurement of colour flow in ttbar events at 13 TeV in ATLAS

Tuesday 19 September 2017 18:30 (10 minutes)

Presenter: WILK, Fabian (University of Manchester (GB))

Session Classification: Young Scientist Forum

Contribution ID: 96 Type: not specified

Measurement of the inclusive ttbar cross-section in the lepton+jets channel at 8 TeV in ATLAS

Tuesday 19 September 2017 18:40 (10 minutes)

Presenter: BANNOURA, Arwa (Bergische Universitaet Wuppertal (DE))

Session Classification: Young Scientist Forum

Contribution ID: 97 Type: not specified

Probing the CP nature of the Higgs coupling in tth events at the LHC

Monday 18 September 2017 19:00 (3 hours)

Presenter: MENDES GOUVEIA, Emanuel Demetrio (LIP Laboratorio de Instrumentacao e Fisica

Experimental de Part)

Session Classification: Poster Session & Finger-Food Dinner

Contribution ID: 98 Type: not specified

Search for FCNC at 13 TeV (CMS)

Monday 18 September 2017 19:00 (3 hours)

Presenter: CIRKOVIC, Predrag (University of Belgrade (RS))

Session Classification: Poster Session & Finger-Food Dinner