16th Conference on Flavor Physics and CP Violation (FPCP 2018)

Report of Contributions

Contribution ID: 86 Type: Review Talk

B Meson and LFV decays

Saturday 14 July 2018 10:00 (30 minutes)

Presenter: DATTA, Alakabha

May 7, 2025

Contribution ID: 87 Type: Review Talk

Semileptonic decays at e+e- B factories

Semileptonic B-meson decays are well suited to measure the magnitudes of the CKM matrix elements

 $|V_{cb}|$ and $|V_{ub}|$ and provide crucial tests of the quark flavor sector of the Standard Model. In this talk, an overview of the status of $|V_{ub}|$ and $|V_{cb}|$ determinations at the e^+e^- B-factory experiments Belle and BaBar will be given, with a focus on the recent experimental

progress. Recent results on inclusive and exclusive charmless semileptonic decays as well as new measurements of $B\to D^*\ell\nu$ and $B\to D^{(*)}\pi\ell\nu$ decays will be discussed.

In addition, the current status of R(D) and $R(D^*)$ measurements with semileptonic decays involving

tau leptons will be presented.

Presenter: DINGFELDER, Jochen Christian (University of Bonn (DE))

Contribution ID: 88 Type: Review Talk

Leptonic B decays at e+e- B factories

Presenter: KOWALEWSKI, Bob (University of Victoria (CA))

Session Classification: Session-II

Contribution ID: 89 Type: Review Talk

Semileptonic B decays at e+e- factories

Saturday 14 July 2018 10:30 (30 minutes)

Presenter: DINGFELDER, Jochen Christian (University of Bonn (DE))

Contribution ID: 90 Type: Review Talk

Leptonic B decays at e+e- B factories

Saturday 14 July 2018 15:15 (30 minutes)

Presenter: KOWALEWSKI, Bob (University of Victoria (CA))

Contribution ID: 91 Type: Review Talk

Lepton flavour universality tests with semileptonic decays

Saturday 14 July 2018 12:00 (30 minutes)

Presenter: SMITH, Mark (Imperial College (GB))

Contribution ID: 92 Type: Review Talk

B(s,d)-> mu mu at LHC

Saturday 14 July 2018 12:30 (30 minutes)

Presenter: MAZUMDAR, Kajari (Tata Inst. of Fundamental Research (IN))

Contribution ID: 94 Type: Review Talk

Rare decays in the beauty, charm and strange sectors (excluding B(s,d)-> mu mu)

Saturday 14 July 2018 14:15 (30 minutes)

Presenter: CHRZASZCZ, Marcin (CERN)

Contribution ID: 95 Type: Review Talk

Anomalies in b->sll transitions

Saturday 14 July 2018 14:45 (30 minutes)

Presenter: OYANGUREN, Arantza (IFIC - Valencia)

Contribution ID: 96 Type: Review Talk

Radiative and EW penguin decys at e+e- B factories

Presenter: SANDILYA, Saurabh (University of Cincinnati)

Contribution ID: 97 Type: Review Talk

Radiative and EW penguin decys at e+e- B factories

Saturday 14 July 2018 11:30 (30 minutes)

Presenter: SANDILYA, Saurabh (University of Cincinnati)

Contribution ID: 104 Type: Review Talk

Charmless hadronic B decays and direct CPV from e+e- B factories

Sunday 15 July 2018 09:30 (30 minutes)

Presenter: GAUR, Vipin

Contribution ID: 105 Type: Review Talk

Dalitz analyses of three body charmless decays and search for CPV in b-baryon decay

Sunday 15 July 2018 10:00 (30 minutes)

Presenter: HENRY, Louis (Instituto de Física Corpuscular (IFIC))

Contribution ID: 107 Type: Review Talk

Time-dependent CPV in the beauty sector

Presenter: ROEHRKEN, Markus (CERN)

Contribution ID: 108 Type: Review Talk

Measurement of gamma from tree-level decays

Sunday 15 July 2018 11:30 (30 minutes)

Presenter: JOHN, Malcolm (University of Oxford (GB))

Lattice QCD: exclusive vs. inclus · · ·

Contribution ID: 109 Type: Review Talk

Lattice QCD: exclusive vs. inclusive, CKM matrix elements, form factors etc.

Sunday 15 July 2018 12:00 (30 minutes)

Presenter: GOTTLIEB, Steven (Indiana University)

Contribution ID: 110 Type: Review Talk

Lattice QCD: rare K decays

Sunday 15 July 2018 12:30 (30 minutes)

Lattice QCD: rare K decays

Presenter: FENG, Xu

Kaon decays: epsilon/epsilon', ne · · ·

Contribution ID: 112 Type: Review Talk

Kaon decays: epsilon/epsilon', new physics

Sunday 15 July 2018 14:15 (30 minutes)

Presenter: MISHIMA, Satoshi (KEK)

Contribution ID: 113 Type: Review Talk

Search for ultra-rare Kaon decay K-> pi nu nu

Sunday 15 July 2018 14:45 (30 minutes)

Presenter: ENGELFRIED, Jurgen (Univ. Autonoma de San Luis Potosi (MX))

Contribution ID: 114 Type: Review Talk

Latest results from KOTO

Sunday 15 July 2018 15:45 (30 minutes)

Presenter: NAKAGIRI, Kota

Contribution ID: 115 Type: Review Talk

Latest results on the KLOE data and status of analysis of the KLOE-2 data

Sunday 15 July 2018 16:15 (30 minutes)

Presenter: CZERWIŃSKI, Eryk (Jagiellonian University)

Contribution ID: 116 Type: Review Talk

Mixing and CPV in charm

Monday 16 July 2018 09:30 (30 minutes)

Presenter: GERSABECK, Marco (University of Manchester (GB))

Contribution ID: 117 Type: Review Talk

Recent results with charm baryons

Monday 16 July 2018 10:00 (30 minutes)

Presenter: NISHIDA, Shohei (KEK)

Contribution ID: 118 Type: Review Talk

Charm decay: hadronic and semi(leptonic)

Monday 16 July 2018 10:30 (30 minutes)

Charm decay: hadronic and semi $\,\cdots\,$

Presenter: LIBBY, James (Indian Institute of Technology Madras)

Contribution ID: 119 Type: Review Talk

XYZ spectroscopy

Monday 16 July 2018 11:30 (30 minutes)

Presenter: BALI, Gunnar (Universität Regensburg)

Contribution ID: 120 Type: Review Talk

Study of onia and HQ QCD at the e+e- B factories

Monday 16 July 2018 12:00 (30 minutes)

Presenter: ALBERT, Justin (University of Victoria (CA))

COMET/M2E/MEG

Contribution ID: 121 Type: Review Talk

COMET/M2E/MEG

Monday 16 July 2018 13:30 (30 minutes)

Presenter: MIHARA, Satoshi (KEK)

Contribution ID: 122 Type: Review Talk

Current status and prospects of (g-2) measurements

Monday 16 July 2018 14:00 (30 minutes)

Presenter: CRNKOVIC, Jason (Brookhaven National Laboratory)

Contribution ID: 123 Type: Review Talk

Heavy-flavor spectroscopy and exotic states at LHC

Tuesday 17 July 2018 09:30 (30 minutes)

Presenter: SUR, Nairit (Tata Inst. of Fundamental Research (IN))

Contribution ID: 124 Type: Review Talk

Heavy-flavor production at LHC

Tuesday 17 July 2018 10:00 (30 minutes)

Presenter: ARSENE, Ionut Cristian (University of Oslo (NO))

Contribution ID: 125 Type: Review Talk

Top decays including CPV

Tuesday 17 July 2018 10:30 (30 minutes)

Presenter: Dr KOMARAGIRI, Jyothsna Rani (Indian Institute of science (IN))

Contribution ID: 126 Type: Review Talk

Neutrino physics and future

Tuesday 17 July 2018 11:30 (30 minutes)

Presenter: RODEJOHANN, Werner (MPIK, Heidelberg)

Contribution ID: 127 Type: Review Talk

T2K latest oscillation results

Tuesday 17 July 2018 12:00 (30 minutes)

Presenter: SEKIGUCHI, Tetsuro (KEK)

Contribution ID: 128 Type: Review Talk

NOvA latest oscillation results

Tuesday 17 July 2018 12:30 (30 minutes)

Presenter: BHATNAGAR, Vipin (Panjab University (IN))

Contribution ID: 129 Type: Review Talk

Astrophysical neutrinos and future

Tuesday 17 July 2018 14:00 (30 minutes)

Presenter: FEDYNITCH, Anatoli (DESY)

Contribution ID: 130 Type: Review Talk

Leptogenesis and Baryogenesis

Tuesday 17 July 2018 14:30 (30 minutes)

Presenter: Dr DEV, Bhupal (Washington University in St. Louis)

Contribution ID: 131 Type: Review Talk

Indian Neutrino Observatory: status and outlook

Tuesday 17 July 2018 15:00 (30 minutes)

Presenter: INDUMATHI, D

Contribution ID: 132 Type: Review Talk

Review of reactor experiments

Tuesday 17 July 2018 16:00 (30 minutes)

Presenter: WU, Wenjie (Institute of High Energy Physics Chinese Academy of Science)

Contribution ID: 133 Type: Review Talk

Latest results from ICECUBE and status of future astrophysical neutrino experiments

Tuesday 17 July 2018 16:30 (30 minutes)

Presenter: Dr O'SULLIVAN, Erin (Stockholm University)

Contribution ID: 134 Type: Review Talk

Flavor physics with collider signatures

Presenter: DEPPISCH, Frank (University College London)

Contribution ID: 135 Type: Review Talk

Higgs decays to flavor (incluing LFV)

Presenter: VARNI, Carlo (INFN e Universita Genova (IT))

Contribution ID: 136 Type: Review Talk

B decays and anomalies

Wednesday 18 July 2018 09:30 (30 minutes)

Presenter: DESCOTES-GENON, Sebastien (Laboratoire de Physique Théorique d'Orsay)

Contribution ID: 137 Type: Review Talk

Flavor physics with collider signatures

Wednesday 18 July 2018 10:00 (30 minutes)

Presenter: DEPPISCH, Frank (University College London)

Contribution ID: 138 Type: not specified

Higgs decays to flavor (incluing LFV)

Wednesday 18 July 2018 10:30 (30 minutes)

Presenter: VARNI, Carlo (INFN e Universita Genova (IT))

Contribution ID: 139 Type: Review Talk

Flavor physics and BSM scenarios

Wednesday 18 July 2018 11:30 (30 minutes)

Presenter: TANDEAN, Jusak

Contribution ID: 140 Type: Review Talk

Flavor and dark matter connection

Wednesday 18 July 2018 12:00 (30 minutes)

Presenter: VICENTE, Avelino (IFIC - CSIC / U. Valencia)

Contribution ID: 141 Type: Review Talk

Long baseline neutrino projects:status and outlook

Wednesday 18 July 2018 12:30 (30 minutes)

Presenter: TANAKA, Hidekazu (University of Tokyo)

Contribution ID: 142 Type: Review Talk

LHCb upgrade status and outlook

Wednesday 18 July 2018 14:00 (30 minutes)

Presenter: SZUMLAK, Tomasz (AGH University of Science and Technology (PL))

Contribution ID: 143 Type: Review Talk

Belle II status and outlook

Wednesday 18 July 2018 14:30 (30 minutes)

Presenter: BROWDER, Thomas (University of Hawaii)

Theory summary

Contribution ID: 144 Type: Review Talk

Theory summary

Wednesday 18 July 2018 15:30 (40 minutes)

Presenter: SONI, AMARJIT (BNL)

Contribution ID: 145 Type: Review Talk

Experiment summary

Wednesday 18 July 2018 16:10 (40 minutes)

Presenter: SCHWARTZ, Alan (Harvard University (US))

Closing remarks

Contribution ID: 146 Type: not specified

Closing remarks

Wednesday 18 July 2018 16:50 (10 minutes)

Presenter: GIRI, Anjan (IIT Hyderabad)

Contribution ID: 148 Type: Short Talk

B sector anomalies- the top connection

Saturday 14 July 2018 16:30 (15 minutes)

Presenter: SAHA, Pratishruti (Harish-Chandra Research Institute)

Session Classification: Parallel Sessions

Contribution ID: 149 Type: Short Talk

Anatomy of b->c decays

Saturday 14 July 2018 16:45 (15 minutes)

Presenter: BARDHAN, Debjyoti (Tata Institute of Fundamental Research)

Session Classification: Parallel Sessions

Contribution ID: 151 Type: Short Talk

Insight into multi-partonic interaction and charmonium production in p+p collision at LHC

Presenter: SAHOO, Raghunath (Indian Institute of Technology Indore (IN))

Session Classification: Parallel Sessions

Contribution ID: 152 Type: Short Talk

Connecting B decay anomalies with neutrino mass, dark matter and flavor violation

Saturday 14 July 2018 17:00 (15 minutes)

Presenter: KUMAR, Girish (Tata Institute of Fundamental Research)

Session Classification: Parallel Sessions

Contribution ID: 153 Type: Short Talk

Measurement of CPV in Bs-> J/psi phi

Presenter: SCHMELZER, Timon (Technische Universitaet Dortmund (DE))

Session Classification: Parallel Sessions

Contribution ID: 154 Type: Short Talk

Measurement of CPV in Bs-> J/psi phi

Saturday 14 July 2018 17:15 (15 minutes)

Presenter: GIZDOV, Konstantin (The University of Edinburgh (GB))

Session Classification: Parallel Sessions

Contribution ID: 155 Type: Short Talk

Measurement of CPV in Bs-> phi phi

Saturday 14 July 2018 17:30 (15 minutes)

Presenter: SCHMELZER, Timon (Technische Universitaet Dortmund (DE))

Session Classification: Parallel Sessions

Contribution ID: 156 Type: Short Talk

Measurement of CPV in charmless 2 body B hadron decays

Saturday 14 July 2018 17:45 (15 minutes)

Presenter: BERTHOLET, Emilie (Centre National de la Recherche Scientifique (FR))

Session Classification: Parallel Sessions

Contribution ID: 157 Type: Short Talk

Open heavy flavor measurements in small systems with ALICE at the LHC

Saturday 14 July 2018 16:45 (15 minutes)

Presenter: DHANKHER, Preeti (IIT- Indian Institute of Technology (IN))

Session Classification: Parallel Sessions

Contribution ID: 158 Type: Short Talk

Prospects in spectroscopy at Belle II

Saturday 14 July 2018 17:00 (15 minutes)

Presenter: BHARADWAJ, Vishal

Session Classification: Parallel Sessions

Contribution ID: 159 Type: Short Talk

Light hadron spectroscopy and decays

Saturday 14 July 2018 17:15 (15 minutes)

Presenter: PRASAD, Vindhyavashini

Session Classification: Parallel Sessions

Contribution ID: 160 Type: Short Talk

Baryonic form factors at BES III

Saturday 14 July 2018 17:30 (15 minutes)

Presenter: Dr XIA, Lei (University of Science and Technology of China)

Session Classification: Parallel Sessions

Contribution ID: 161 Type: Short Talk

Model independent new physics analysis in Lambda-b decay

Saturday 14 July 2018 16:30 (15 minutes)

Presenter: DAS, Diganta

Session Classification: Parallel Sessions

Contribution ID: 163 Type: Short Talk

Improved study of B to D(star) tau nu with vertexing at Bellell

Saturday 14 July 2018 16:30 (15 minutes)

Presenter: DEY, Sourav (Postdoctoral Researcher)

Session Classification: Parallel Sessions

Contribution ID: 164 Type: not specified

Search for LFV B decays at LHCb

Saturday 14 July 2018 16:45 (15 minutes)

Presenter: ARNAU ROMEU, Joan (Aix Marseille Univ, CNRS/IN2P3, CPPM, Marseille, France)

Session Classification: Parallel Sessions

Contribution ID: 165 Type: Short Talk

Measurement of heavy flavour properties at CMS

Saturday 14 July 2018 17:00 (15 minutes)

Presenter: MUHAMMAD ALIBORDI, Muhammad (Indian Institute of Technology Madras (IN))

Session Classification: Parallel Sessions

Contribution ID: 166 Type: Short Talk

Charm ixing study at Belle and prospects at Belle II

Presenter: NAYAK, Minakshi (KEK)

Session Classification: Parallel Sessions

Contribution ID: 169 Type: Short Talk

Prospects of CMS in B physics in phasse-2

Saturday 14 July 2018 17:15 (15 minutes)

Presenter: BHATTACHARYA, Rajarshi (Saha Institute of Nuclear Physics (IN))

Session Classification: Parallel Sessions

Contribution ID: 170 Type: Short Talk

Exotic lepton search at NA62

Presenter: ESTRADA TRISTAN, Nora Patricia

Session Classification: Parallel Sessions

Contribution ID: 171 Type: Short Talk

Ultraviolet complete leptoquark scenario addressing the B physics anomalies

Tuesday 17 July 2018 17:15 (15 minutes)

Presenter: Dr KOŠNIK, Nejc (J. Stefan Institute, University of Ljubljana)

Session Classification: Parallel Sessions

Contribution ID: 172 Type: Short Talk

Flavor anomalies in extended gauge models

Tuesday 17 July 2018 17:30 (15 minutes)

Presenter: MOSCATI, Marta (Karlsruhe Institute of Technology (KIT))

Session Classification: Parallel Sessions

Contribution ID: 173 Type: Short Talk

Updates on unitarity triangle analysis in and beyond the SM

Tuesday 17 July 2018 17:45 (15 minutes)

Presenter: BONA, Marcella (Queen Mary University of London (UK))

Session Classification: Parallel Sessions

Contribution ID: 174 Type: Short Talk

New physics contribution to neutrinoless double beta decays in LR symmetry model with universal seesaw

Tuesday 17 July 2018 18:00 (15 minutes)

Presenter: PATRA, Sudhanwa (Siksha 'O' Anusandhan University, Bhubaneswar, India)

Session Classification: Parallel Sessions

Contribution ID: 175 Type: Short Talk

LFU in the B sector:- a global analysis of various NP models

Tuesday 17 July 2018 18:15 (15 minutes)

Presenter: Dr KUMAR, Dinesh (Rajasthan University, Jaipur)

Session Classification: Parallel Sessions

Contribution ID: 176 Type: Short Talk

majorana dark matter in a new B-L model

Tuesday 17 July 2018 18:30 (15 minutes)

Presenter: SINGIRALA, Shivaramakrishna

Session Classification: Parallel Sessions

Contribution ID: 177 Type: Short Talk

Direct CPV in K-> mu mu

Tuesday 17 July 2018 17:15 (15 minutes)

Presenter: KITAHARA, Teppei (Karlsruhe Institute of Technology)

Session Classification: Parallel Sessions

Contribution ID: 178 Type: Short Talk

A solution of fermion mass hierarchy in the SM

Tuesday 17 July 2018 17:30 (15 minutes)

Presenter: ABBAS, gauhar (Indian Institute of Technology (BHU), Varanasi, India)

Session Classification: Parallel Sessions

Contribution ID: 179 Type: not specified

Partial mu-tau reflection symmetry and its verification at DUNE and Hyper-K

Tuesday 17 July 2018 17:45 (15 minutes)

Presenter: DEEPTHI, K N

Session Classification: Parallel Sessions

Contribution ID: 180 Type: Short Talk

b->c I nu anomalies in light of vector and scalar interactions

Tuesday 17 July 2018 18:00 (15 minutes)

Presenter: BISWAS, Aritra

Session Classification: Parallel Sessions

Contribution ID: 181 Type: not specified

Estimation of T and CPT violation in neutral B meson mixing from indirect CP asymmetry

Tuesday 17 July 2018 18:15 (15 minutes)

Presenter: Mr KARAN, Anirban

Session Classification: Parallel Sessions

Contribution ID: 182 Type: Short Talk

Rare deacys: a window to new physics

Tuesday 17 July 2018 18:30 (15 minutes)

Presenter: DASH, Nivedita

Session Classification: Parallel Sessions

Contribution ID: 183 Type: Short Talk

Precision measurements of CKM parameters

Tuesday 17 July 2018 17:15 (15 minutes)

Presenter: PRASHANTH, K P

Session Classification: Parallel Sessions

Contribution ID: 184 Type: Short Talk

Study of the time reversal symmetry in the decay of ortho positronium atom usig J-PET detector

Tuesday 17 July 2018 17:30 (15 minutes)

Presenter: RAJ, juhi

Session Classification: Parallel Sessions

Contribution ID: 185 Type: Short Talk

Input from the charm threshold for the measurement of gamma and charm mixing (including four-body) including charm threshold prospects with BES III

Tuesday 17 July 2018 17:45 (15 minutes)

Presenter: RESMI, P K

Session Classification: Parallel Sessions

Contribution ID: 186 Type: Short Talk

Results and prospects in B Physics with ATLAS

Tuesday 17 July 2018 18:00 (15 minutes)

Presenter: CHENG, Tom Chuen

Session Classification: Parallel Sessions

Contribution ID: 187 Type: Short Talk

b -> s mu mu at CMS

Tuesday 17 July 2018 18:15 (15 minutes)

Presenter: SAHOO, Deepak Kumar (National Institute of Science Education and Research (IN))

Session Classification: Parallel Sessions

Contribution ID: 189 Type: not specified

Insight into multi-partonic interaction and charmonium production in p+p collision at LHC

Saturday 14 July 2018 17:45 (15 minutes)

Presenter: SAHOO, Raghunath (Indian Institute of Technology Indore (IN))

Session Classification: Parallel Sessions

Contribution ID: 190 Type: not specified

Exotic lepton search at NA62

Saturday 14 July 2018 17:30 (15 minutes)

Presenter: ESTRADA TRISTAN, Nora Patricia

Session Classification: Parallel Sessions

Contribution ID: 196 Type: Short Talk

Charm mixing study at Belle and prospects at Belle II

Tuesday 17 July 2018 18:30 (15 minutes)

Presenter: NAYAK, Minakshi (KEK)

Session Classification: Parallel Sessions

16th Conference \cdots / Report of Contributions

Registration

Contribution ID: 197 Type: not specified

Registration

Registration

Contribution ID: 198 Type: not specified

Registration

Saturday 14 July 2018 09:00 (30 minutes)

16th Conference \cdots / Report of Contributions

Opening

Contribution ID: 199 Type: not specified

Opening

Saturday 14 July 2018 09:30 (30 minutes)

Presenter: MOHANTA, Rukmani

Contribution ID: 200 Type: Review Talk

Time-dependent CPV in the beauty sector

Sunday 15 July 2018 10:30 (30 minutes)

Presenter: BENSON, Sean (Nikhef National institute for subatomic physics (NL))

Contribution ID: 201 Type: not specified

Invitation to the next conference

Wednesday 18 July 2018 17:00 (10 minutes)

Presenter: KOWALEWSKI, Bob (University of Victoria (CA))