DMUK Meeting January 2025 - KCL

Report of Contributions

Welcome

Contribution ID: 1 Type: not specified

Welcome

Tuesday 7 January 2025 09:50 (10 minutes)

Presenters: MCCABE, Christopher (King's College London); Dr DOBSON, Jim (King's College

London); Prof. FAIRBAIRN, Malcolm (Physics, King's College London)

Session Classification: Morning session 1

Contribution ID: 2 Type: not specified

Light dark matter constraints using astrophysical neutrinos

Tuesday 7 January 2025 10:00 (20 minutes)

Presenter: Dr KATORI, Teppei (King's College London)

Session Classification: Morning session 1

Contribution ID: 3 Type: not specified

Science opportunities with long-baseline atom interferometry

Tuesday 7 January 2025 10:20 (20 minutes)

Presenters: Dr MITCHELL, Jeremiah; MITCHELL, Jeremiah (University of Cambridge)

Session Classification: Morning session 1

Contribution ID: 4 Type: **not specified**

Progress report on the QSHS axion search

Tuesday 7 January 2025 11:25 (20 minutes)

Presenter: Prof. DAW, Ed (The University of Sheffield)

Session Classification: Morning session 2

Contribution ID: 5 Type: **not specified**

Directional dark matter searches with levitated quantum sensors

Tuesday 7 January 2025 10:55 (20 minutes)

Presenter: ALDER, Fiona (University College London)

Session Classification: Morning session 1

Contribution ID: 6 Type: not specified

Collider searches for dark matter

Tuesday 7 January 2025 15:50 (20 minutes)

Presenters: MAIER, Benedikt (Imperial College (GB)); MAIER, Benedikt (K)

Session Classification: Afternoon session 2

DMUK Meeting \cdots / Report of Contributions

Darkside-20K

Contribution ID: 7 Type: **not specified**

Darkside-20K

Tuesday 7 January 2025 13:25 (25 minutes)

Presenter: ROBERTS, Conner

Session Classification: Afternoon session 1

LUX-ZEPLIN

Contribution ID: 8 Type: not specified

LUX-ZEPLIN

Tuesday 7 January 2025 13:50 (25 minutes)

Presenter: BAKER, Albert (King's College London)

Session Classification: Afternoon session 1

Contribution ID: 9 Type: not specified

Massive graviton dark matter searches with long-baseline atom interferometers

Tuesday 7 January 2025 10:40 (15 minutes)

Presenter: CARLTON, John

Session Classification: Morning session 1

Contribution ID: 10 Type: not specified

Model of Dark Matter and Energy

Tuesday 7 January 2025 12:05 (20 minutes)

Presenters: FRAMPTON, Paul (Unknown); FRAMPTON, Paul (University of Salento)

Session Classification: Morning session 2

Contribution ID: 11 Type: not specified

XLZD and outreach activities

Tuesday 7 January 2025 14:15 (30 minutes)

Presenter: Prof. PALLADINO, Kimberly (University of Oxford)

Session Classification: Afternoon session 1

Contribution ID: 12 Type: not specified

Update from the Boulby Underground Laboratory

Tuesday 7 January 2025 14:45 (15 minutes)

Presenter: SCOVELL, Paul (STFC)

Session Classification: Afternoon session 1

Contribution ID: 13 Type: not specified

Gravitational ABJ Anomaly, Stochastic Matter Production, and Leptogenesis

Tuesday 7 January 2025 11:45 (20 minutes)

Presenters: MALEKNEJAD, Azadeh; MALEKNEJAD, Azadeh (CERN)

Session Classification: Morning session 2

Contribution ID: 14 Type: not specified

Dark matter in Europe and beyond: the iDMEU initiative and ideas for the European Strategy update

Tuesday 7 January 2025 15:30 (20 minutes)

Presenter: DOGLIONI, Caterina (The University of Manchester (GB))

Session Classification: Afternoon session 2

Contribution ID: 15 Type: not specified

The Swiss Dark Matter Program

Tuesday 7 January 2025 16:10 (20 minutes)

Presenter: PENNING, Björn

Session Classification: Afternoon session 2

DMUK Meeting · · · / Report of Contributions

PAAP update

Contribution ID: 16 Type: not specified

PAAP update

Tuesday 7 January 2025 16:30 (10 minutes)

Presenter: BURDIN, Sergey (University of Liverpool (GB))

Session Classification: Afternoon session 2

DMUK Meeting \cdots / Report of Contributions

QUEST-DMC

Contribution ID: 17 Type: not specified

QUEST-DMC

Tuesday 7 January 2025 17:15 (20 minutes)

Presenter: LEASON, Elizabeth

Session Classification: Afternoon session 3

Contribution ID: 18 Type: not specified

Electron capture decays in the LZ experiment

Tuesday 7 January 2025 16:45 (15 minutes)

Presenter: VALENTINO, Olivia

Session Classification: Afternoon session 3

Contribution ID: 19 Type: not specified

Radon Backgrounds in LZ

Tuesday 7 January 2025 17:00 (15 minutes)

Presenter: DAVE, Simran

Session Classification: Afternoon session 3

Contribution ID: 20 Type: not specified

Commissioning of the MIGDAL detector with fast neutrons at NILE/ISIS

Tuesday 7 January 2025 17:35 (20 minutes)

Presenter: MARLEY, Tim

Session Classification: Afternoon session 3

Wrap up

Contribution ID: 21 Type: not specified

Wrap up

Tuesday 7 January 2025 17:55 (5 minutes)

Presenters: MCCABE, Christopher (King's College London); Prof. FAIRBAIRN, Malcolm (Physics,

King's College London)

Session Classification: Afternoon session 3