P4: Prospective Physics PhD Preview

Report of Contributions

Contribution ID: 1 Type: not specified

Introduction by the Department Chair, Herman Verlinde

Friday 9 April 2021 13:00 (15 minutes)

Session Classification: P4 2021

Contribution ID: 2 Type: not specified

Keynote Talk from Sylvester James Gates, Jr.

Friday 9 April 2021 13:15 (45 minutes)

Session Classification: P4 2021

Contribution ID: 3 Type: not specified

Coffee Breakout Sessions with the Ambassadors

Friday 9 April 2021 14:00 (30 minutes)

Session Classification: P4 2021

Contribution ID: 4

Type: not specified

Lightning Research Presentations by Princeton Physics Faculty

Friday 9 April 2021 14:30 (1h 10m)

2:30-2:40: Biophysics (Andy Leifer)

2:40-2:50 Cosmology Experiment (Kasey Wagoner)

2:50-3:00: Cold Atoms/Precision Measurement (Lawrence Cheuk)

3:00-3:10: High Energy Experiment (Dan Marlow)

3:10-3:20: High Energy Theory (Herman Verlinde)

3:20-3:40: Condensed Matter Experiment/Theory (Zahid Hasan)

Session Classification: P4 2021

Contribution ID: 5 Type: **not specified**

Faculty Breakout Discussions

Friday 9 April 2021 15:40 (30 minutes)

Session Classification: P4 2021

Contribution ID: 6 Type: not specified

Preparing for Graduate School Discussion

Saturday 10 April 2021 12:45 (15 minutes)

Session Classification: P4 2021

Contribution ID: 7 Type: **not specified**

Getting Involved with Research Workshop

Saturday 10 April 2021 13:00 (1h 30m)

Session Classification: P4 2021

Contribution ID: 8 Type: not specified

Admissions Info w/ Dean Vanessa Gonzalez-Perez (ADI)

Saturday 10 April 2021 14:30 (30 minutes)

Session Classification: P4 2021

Contribution ID: 9 Type: not specified

Preparing Graduate Applications Workshop

Saturday 10 April 2021 15:00 (1h 45m)

Session Classification: P4 2021

P4: Prospective · · · / Report of Contributions

Concluding remarks

Contribution ID: 10 Type: not specified

Concluding remarks

Saturday 10 April 2021 16:45 (15 minutes)

Presenter: PALMER, Chris (University of Maryland (US))

Session Classification: P4 2021

P4: Prospective · · · / Report of Contributions Gathertown Happy Hour

Contribution ID: 11 Type: not specified

Gathertown Happy Hour

Friday 9 April 2021 18:30 (1h 30m)

Session Classification: P4 2021

P4: Prospective · · · / Report of Contributions

Graduate Life

Contribution ID: 12 Type: not specified

Graduate Life

Saturday 10 April 2021 09:00 (1 hour)

Session Classification: P4 2021

P4: Prospective · · · / Report of Contributions Sue Kim from CPS

Contribution ID: 13 Type: not specified

Sue Kim from CPS

Saturday 10 April 2021 10:30 (30 minutes)

Session Classification: P4 2021

P4: Prospective · · · / Report of Contributions Graduate Life Discussion

Contribution ID: 14 Type: not specified

Graduate Life Discussion

Saturday 10 April 2021 10:00 (30 minutes)

Session Classification: P4 2021