Workshop on Advances, Innovations, and Future Perspectives in High-Energy Nuclear Physics



Report of Contributions

Workshop on A $\,\cdots\,$ / Report of Contributions

Sample1

Contribution ID: 1 Type: not specified

Sample1

Contribution ID: 5 Type: **not specified**

Little Bang at Big Colliders: 40 years of ultra-relativistic heavy ion physics

Sunday 20 October 2024 10:10 (30 minutes)

Presenter: SCHUKRAFT, Jurgen (University of Copenhagen (DK))

Session Classification: Plenary

Contribution ID: 6 Type: **not specified**

China-France cooperation and achievement

Sunday 20 October 2024 10:40 (25 minutes)

Presenter: BASTID, Nicole (Université Clermont Auvergne (FR))

Session Classification: Plenary

Contribution ID: 7 Type: **not specified**

From PHOS to FoCal - 25 years of collaboration CCNU-UiB

Sunday 20 October 2024 11:05 (25 minutes)

Presenter: ROEHRICH, Dieter (University of Bergen (NO))

Session Classification: Plenary

Contribution ID: 8 Type: not specified

China-Italy cooperation and achievement

Sunday 20 October 2024 11:30 (25 minutes)

Presenter: ROSSI, Andrea (INFN, Padova (IT))

Session Classification: Plenary

Contribution ID: 9 Type: not specified

ALICE Highlights

Sunday 20 October 2024 14:00 (30 minutes)

Presenter: SCHWEDA, Kai (GSI - Helmholtzzentrum für Schwerionenforschung GmbH (DE))

Session Classification: Plenary

Contribution ID: 10 Type: not specified

LHCb Highlights

Sunday 20 October 2024 14:30 (30 minutes)

Presenter: ZHU, Xianglei (Tsinghua University (CN))

Session Classification: Plenary

Contribution ID: 11 Type: not specified

CMS Highlights

Sunday 20 October 2024 15:00 (30 minutes)

Presenter: CHEN, Zhenyu (Shandong University (CN))

Session Classification: Plenary

Workshop on A $\,\cdots\,$ / Report of Contributions

Tea Break

Contribution ID: 12 Type: not specified

Tea Break

Session Classification: Plenary

Contribution ID: 13 Type: not specified

Heavy quark production in magnetic and rotational fields

Presenter: ZHUANG, Pengfei

Contribution ID: 14 Type: not specified

STAR Highlights

Presenter: Prof. LUO, Xiaofeng

Session Classification: Plenary

Contribution ID: 15 Type: not specified

Science, and reconstruction of hadronic events at the CEPC

Sunday 20 October 2024 16:20 (30 minutes)

Presenter: RUAN, Manqi

Session Classification: Plenary

Contribution ID: 16 Type: not specified

Study of QCD phase structure at RHIC

Sunday 20 October 2024 16:50 (30 minutes)

Presenter: XU, Nu

Session Classification: Plenary

Contribution ID: 17 Type: not specified

Isolated photon production in pp, pPb and PbPb collisions measured with ALICE

Session Classification: Welcome Speech

Contribution ID: 18 Type: not specified

Recent measurements of dileptons and direct photons at RHIC-STAR

Session Classification: Welcome Speech

Contribution ID: 19 Type: not specified

Experimental insights from CMS in ultra-peripheral collisions

Tuesday 22 October 2024 08:30 (25 minutes)

Experimental insights from CMS \cdots

Presenter: YANG, Shuai (South China Normal University)

Session Classification: Plenary

Contribution ID: 20 Type: not specified

Jet quenching and medium-response

Tuesday 22 October 2024 08:55 (25 minutes)

Presenter: YANG, Zhong (CCNU)

Session Classification: Plenary

Contribution ID: 21 Type: not specified

Study of EEC discrimination power on quark and gluon quenching effects in heavy-ion collisions at 5.02 TeV

Tuesday 22 October 2024 09:45 (25 minutes)

Presenter: DAI, Wei (China University of Geosciences (Wuhan))

Session Classification: Plenary

Contribution ID: 22 Type: not specified

Coffe Break

 $\textbf{Session Classification:} \ \ \textbf{Welcome Speech}$

Contribution ID: 23 Type: not specified

How far can we see back in time in high-energy collisions using charm hadrons?

Tuesday 22 October 2024 10:30 (25 minutes)

Presenter: BARNAFOLDI, Gergely Gabor

Session Classification: Plenary

Contribution ID: 24 Type: not specified

Cold nuclear matter effects on jet production at the LHC

Tuesday 22 October 2024 11:20 (25 minutes)

Presenter: Dr SHAO, Dingyu (Fudan University (CN))

Session Classification: Plenary

Contribution ID: 25 Type: not specified

Isolated photon production in pp, pPb and PbPb collisions measured with ALICE

Tuesday 22 October 2024 14:00 (25 minutes)

Presenter: CONESA BALBASTRE, Gustavo (Centre National de la Recherche Scientifique (FR))

Session Classification: Plenary

Contribution ID: 26 Type: not specified

Observation of the Antimatter Hypernucleus Antihyperhydrogen-4

Tuesday 22 October 2024 14:50 (25 minutes)

Presenter: QIU, Hao

Session Classification: Plenary

Coffe Break

Contribution ID: 27 Type: not specified

Coffe Break

 $\textbf{Session Classification:} \ \ \textbf{Welcome Speech}$

Contribution ID: 28 Type: not specified

Probing the flavour dependence of parton showers

Session Classification: Welcome Speech

Contribution ID: 29 Type: not specified

Testing CPT symmetry with multi-strange baryons mass precision measurements using ALICE

Tuesday 22 October 2024 16:00 (25 minutes)

Presenter: SCHOTTER, Romain (Stefan Meyer Institute for Subatomic Physics of the Austrian

Academy of Sciences (AT))

Session Classification: Plenary

Contribution ID: 30 Type: not specified

Parton fragmentation from vacuum to nuclear medium

Session Classification: Plenary

Contribution ID: 31 Type: not specified

Data driven studies of tracking efficiencies with charm-hadron

Presenter: Mr DI BELLA, Valério

Session Classification: Plenary

Contribution ID: 32 Type: not specified

HBT correlation in heavy-ion collisions with a hard process

Wednesday 23 October 2024 08:30 (25 minutes)

Presenter: Prof. KE, Weiyao (Central China Normal University)

Session Classification: Plenary

Contribution ID: 33 Type: not specified

Overview of experimental results on open heavy-flavour hadronization

Wednesday 23 October 2024 09:20 (25 minutes)

Presenter: ROSSI, Andrea (INFN, Padova (IT))

Session Classification: Plenary

Contribution ID: 34 Type: not specified

Probing the quark-gluon plasma with heavy-flavour hadrons

Wednesday 23 October 2024 09:45 (25 minutes)

Presenter: GROSA, Fabrizio (CERN)

Session Classification: Plenary

Workshop on A $\,\cdots\,$ / Report of Contributions

coffee break

Contribution ID: 35 Type: not specified

coffee break

 $\textbf{Session Classification:} \ \ \textbf{Welcome Speech}$

Contribution ID: 36

Type: not specified

Search for the Chiral Magnetic Effect with Forced Match of Multiplicity and Elliptic Flow in Isobar Collisions at STAR

Session Classification: Welcome Speech

Contribution ID: 37 Type: not specified

The ALICE upgrade program

Session Classification: Welcome Speech

Contribution ID: 38 Type: not specified

Prospects and challenges for LHCb upgrades

Session Classification: Welcome Speech

Contribution ID: 39 Type: not specified

Heavy quark production in magnetic and rotational fields

Monday 21 October 2024 08:30 (30 minutes)

Presenter: ZHUANG, Pengfei

Session Classification: Plenary

Contribution ID: 40 Type: not specified

Global quark spin correlations in relativistic heavy ion collisions

Monday 21 October 2024 09:00 (30 minutes)

Presenter: LIANG, Zuo-tang (Shandong Uniersity)

Session Classification: Plenary

Contribution ID: 41 Type: not specified

Soft physics for high energy nucleus-nucleus collisions

Monday 21 October 2024 09:30 (30 minutes)

Presenter: SONG, Huichao

Session Classification: Plenary

Contribution ID: 42 Type: not specified

extraction of sound velocity in ultra-central heavy-ion collisions

Presenter: YAN, Li (Fudan University)

Contribution ID: 43 Type: not specified

ALICE detector development at CCNU

Monday 21 October 2024 15:00 (30 minutes)

Presenter: YIN, Zhong-Bao (Central China Normal University CCNU (CN))

Session Classification: Plenary

Contribution ID: 44 Type: **not specified**

ALICE 3 physics programme

Presenter: MAIRE, Antonin (IPHC - Strasbourg (CNRS-In2p3/Unistra))

Session Classification: Plenary

Contribution ID: 45

Type: not specified

Efficient scientific computing with the ALICE event processing nodes GPU-based farm

Monday 21 October 2024 17:15 (30 minutes)

Presenter: RONCHETTI, Federico (CERN)

Session Classification: Plenary

Contribution ID: 46

Type: not specified

Spin polarization phase transition and transportation of QGP at finite temperature in the presences of magnetic field and rotation

Wednesday 23 October 2024 10:55 (25 minutes)

 $\begin{tabular}{ll} \textbf{Presenter:} & FENG, Sheng-Qin \\ \end{tabular}$

Session Classification: Plenary

Contribution ID: 47 Type: **not specified**

Collectivity from the STAR BES program

Wednesday 23 October 2024 14:00 (25 minutes)

Presenter: SHI, Shusu

Session Classification: Plenary

Contribution ID: 48 Type: not specified

Extraction of sound velocity in ultra-central heavy-ion collisions

Wednesday 23 October 2024 14:25 (25 minutes)

Presenter: YAN, Li (Fudan University)

Session Classification: Plenary

Contribution ID: 49 Type: not specified

Imaging shapes of atomic nuclei in High-Energy Nuclear collisions

Wednesday 23 October 2024 14:50 (25 minutes)

Presenter: ZHANG, Chunjian

Session Classification: Plenary

Contribution ID: 50 Type: not specified

Unveiling the origin of QGP-like effects in pp and p-Pb collisions using flattenicity

Wednesday 23 October 2024 16:25 (25 minutes)

Presenter: ORTIZ VELASQUEZ, Antonio

Session Classification: Plenary

Contribution ID: 51 Type: not specified

Study jet-induced medium response within CoLBT-hydro model

Presenter: YANG, Zhong (CCNU)

Contribution ID: **52** Type: **not specified**

Quarkonium production in heavy-ion collisions

Tuesday 22 October 2024 16:25 (25 minutes)

Presenter: BAI, Xiaozhi (University of Science and Technology of China (USTC))

Session Classification: Plenary

Contribution ID: 53 Type: not specified

Lattice determination of heavy quark diffusion

Tuesday 22 October 2024 10:55 (25 minutes)

Presenter: Mr SHU, HaiTao

Session Classification: Plenary

Contribution ID: 54 Type: not specified

Density dependent QCD effects in pp collisions

Monday 21 October 2024 10:50 (30 minutes)

Presenter: MORSCH, Andreas (CERN)

Session Classification: Plenary

Contribution ID: 55 Type: not specified

Parton fragmentation from vacuum to nuclear medium

Monday 21 October 2024 11:20 (30 minutes)

Presenter: XING, Hongxi (South China Normal University)

Session Classification: Plenary

Contribution ID: 56 Type: not specified

Light and heavy flavor jet quenching in relativisitic heavy-ion collisions

Monday 21 October 2024 11:50 (30 minutes)

Presenter: CAO, Shanshan (Shandong University)

Session Classification: Plenary

Contribution ID: 57 Type: not specified

The development of Si detector in ALICE: from ITS2 to ITS3

Monday 21 October 2024 14:30 (30 minutes)

Presenter: FANTONI, Alessandra (INFN e Laboratori Nazionali di Frascati (IT))

Session Classification: Plenary

Contribution ID: 58 Type: not specified

Prospects and challenges for LHCb upgrades

Monday 21 October 2024 16:25 (25 minutes)

Presenter: GUITTIERE, Manuel (Centre National de la Recherche Scientifique (FR))

Session Classification: Plenary

Contribution ID: 59 Type: not specified

Detector development at CIAE

Monday 21 October 2024 17:45 (30 minutes)

Presenter: LI, Xiaomei (China Institute of Atomic Energy (CN))

Session Classification: Plenary

Contribution ID: **60** Type: **not specified**

Multiplicity-dependent quarkonium production

Tuesday 22 October 2024 15:15 (25 minutes)

Presenter: URAS, Antonio (Centre National de la Recherche Scientifique (FR))

Session Classification: Plenary

Contribution ID: 61 Type: not specified

Overview of recent HF highlights results

Wednesday 23 October 2024 08:55 (25 minutes)

Presenter: TERREVOLI, Cristina (Universita e INFN, Bari (IT))

Session Classification: Plenary

Contribution ID: **62** Type: **not specified**

Spin polarization of Λ hyperons along beam direction in p+Pb collisions using hydrodynamic approaches

Wednesday 23 October 2024 11:45 (25 minutes)

Presenter: YI, Cong

Session Classification: Plenary

Contribution ID: 63 Type: not specified

Constraining the gluon helicity at STAR

Wednesday 23 October 2024 16:50 (25 minutes)

Presenter: LIN, Ting

Session Classification: Plenary

Contribution ID: 66 Type: not specified

China-Italy cooperation and achievement

Presenter: ROSSI, Andrea (INFN, Padova (IT))

Contribution ID: 67 Type: not specified

ALICE-China cooperation and achievement

Sunday 20 October 2024 11:55 (25 minutes)

Presenter: ZHOU, Daicui (Central China Normal University CCNU (CN))

Session Classification: Plenary

Contribution ID: 68 Type: not specified

ATLAS Highlights

Sunday 20 October 2024 15:30 (30 minutes)

Presenter: HU, Qipeng (University of Science and Technology of China (CN))

Session Classification: Plenary

Contribution ID: 69 Type: not specified

Deep learning for nuclear equation of state at extreme conditions

Presenter: PANG, LongGang (Central China Normal University)

Session Classification: Plenary

Contribution ID: **70** Type: **not specified**

Heavy flavour production in LHCb

Monday 21 October 2024 10:00 (30 minutes)

Presenter: HE, Jibo (University of Chinese Academy of Sciences (CN))

Session Classification: Plenary

Contribution ID: 71 Type: not specified

Probing the flavour dependence of parton showers

Tuesday 22 October 2024 09:20 (25 minutes)

Presenter: ZARDOSHTI, Nima (CERN)

Session Classification: Plenary

Contribution ID: 72 Type: not specified

Classical description of quark interactions

Tuesday 22 October 2024 11:45 (25 minutes)

Presenter: TAN, Zhiguang

Session Classification: Plenary

Contribution ID: 73 Type: not specified

QCD Challenges

Tuesday 22 October 2024 14:25 (25 minutes)

Presenter: PETROVICI, Mihai (Horia Hulubei National Institute of Physics and Nuclear Engineering

(RO))

Session Classification: Plenary

Contribution ID: 74 Type: **not specified**

First observation of (B0 -> D- pi+) signal in ALICE (pp 13.6 TeV)

Presenter: BIGOT, Alexandre (Centre National de la Recherche Scientifique (FR))

Contribution ID: 75 Type: not specified

Quarkonium production in pp and p-Pb collisions

Tuesday 22 October 2024 16:50 (25 minutes)

Presenter: FEUILLARD, Victor Jose Gaston (Heidelberg University (DE))

Session Classification: Plenary

Contribution ID: **76**Type: **not specified**

Prompt/non-prompt Jpsi production in ALICE

Tuesday 22 October 2024 17:15 (25 minutes)

Presenter: COQUET, Maurice (Centre National de la Recherche Scientifique (FR))

Session Classification: Plenary

Contribution ID: 77 Type: **not specified**

Quarkonium photoproduction in peripheral PbPb and ultra-peripheral collisions

Tuesday 22 October 2024 17:40 (25 minutes)

Presenter: ARSENE, Ionut Cristian (University of Oslo (NO))

Session Classification: Plenary

Contribution ID: 78 Type: not specified

Spin polarization in A+A and p+A collisions

Wednesday 23 October 2024 10:30 (25 minutes)

Presenter: PU, Shi

Session Classification: Plenary

Contribution ID: 79 Type: not specified

Probing collectivity with fluctuations of the pt spectrum

Wednesday 23 October 2024 15:15 (25 minutes)

Presenter: OLLITRAULT, Jean-Yves

Session Classification: Plenary

Contribution ID: 80 Type: not specified

W and Z production in hadronic collisions with ALICE

Wednesday 23 October 2024 15:40 (25 minutes)

Presenter: STOCCO, Diego (Centre National de la Recherche Scientifique (FR))

Session Classification: Plenary

Contribution ID: 81 Type: not specified

Anistropic flow measurements in small collision systems

Presenter: ZHAO, Mingrui (China Institute of Atomic Energy (CN))

Contribution ID: 82

Type: not specified

Exploring nuclear structure with multiparticle azimuthal correlations at the LHC

Presenter: LU, Zhiyong (China Institute of Atomic Energy (CN))

Contribution ID: 83 Type: not specified

Deep learning for nuclear equation of state at extreme conditions

Thursday 24 October 2024 09:00 (25 minutes)

Presenter: PANG, LongGang (Central China Normal University)

Session Classification: Plenary

Contribution ID: 84 Type: not specified

Exploring nuclear structure with multiparticle azimuthal correlations at the LHC

Thursday 24 October 2024 09:25 (25 minutes)

Presenter: LU, Zhiyong (China Institute of Atomic Energy (CN))

Session Classification: Plenary

Contribution ID: 85 Type: not specified

External magnetic field induced paramagnetic squeezing effect in heavy-ion collisions at the LHC

Thursday 24 October 2024 09:50 (25 minutes)

Presenter: JIANG, Zefang

Session Classification: Plenary

Contribution ID: **86** Type: **not specified**

Nonperturbative heavy quark transport in a semi-Quark-Gluon-Plasma

Thursday 24 October 2024 10:35 (25 minutes)

Presenter: LI, Shuang (China Three Gorges University)

Session Classification: Plenary

Contribution ID: 87 Type: not specified

Search for the chiral magnetic effect with forced match of multiplicity and elliptic flow in isobar collisions at STAR

Thursday 24 October 2024 11:00 (25 minutes)

Presenter: Dr LIN, Yufu (Guangxi Normal University,)

Session Classification: Plenary

Contribution ID: 88 Type: not specified

Exotic states production in nuclear collisions at the LHC energy

Thursday 24 October 2024 11:25 (25 minutes)

Presenter: SHE, Zhilei

Session Classification: Plenary

Contribution ID: 89 Type: not specified

Closing Remarks

Thursday 24 October 2024 11:50 (25 minutes)

Presenter: ZHANG, Xiaoming (Central China Normal University CCNU (CN))

Session Classification: Plenary

Contribution ID: 90 Type: not specified

The ALICE upgrade program

Monday 21 October 2024 14:00 (30 minutes)

Presenter: VAN LEEUWEN, Marco (Nikhef National institute for subatomic physics (NL))

Session Classification: Plenary

Contribution ID: 91 Type: not specified

MAPS chip R&D at CCNU

Monday 21 October 2024 16:50 (25 minutes)

Presenter: SUN, Xiangming

Session Classification: Plenary

Contribution ID: 92 Type: not specified

Distilling circularly polarized photon emission from magnetized chiral plasmas

Wednesday 23 October 2024 11:20 (25 minutes)

Presenter: WANG, Xinyang

Session Classification: Plenary

Contribution ID: 93 Type: not specified

First observation of (B0 -> D- pi+) signal in ALICE (pp 13.6 TeV)

Presenter: BIGOT, Alexandre (Centre National de la Recherche Scientifique (FR))

Session Classification: Plenary

Contribution ID: 94 Type: not specified

Anistropic flow measurements in small collision systems

Wednesday 23 October 2024 17:15 (25 minutes)

Presenter: ZHAO, Mingrui (China Institute of Atomic Energy (CN))

Session Classification: Plenary

Contribution ID: 95 Type: not specified

Probe element synthesis in star with deep underground JUNA facility

Sunday 20 October 2024 17:20 (30 minutes)

Presenter: LIU, Weiping

Session Classification: Plenary

Contribution ID: 96 Type: not specified

Collectivity: Prospects and Future Directions

Sunday 20 October 2024 17:50 (35 minutes)

Presenter: JIA, Jiangyong (Stony Brook University (US))

Session Classification: Plenary

Contribution ID: 97 Type: not specified

ALICE 3 physics programme

Monday 21 October 2024 15:30 (30 minutes)

Presenter: MAIRE, Antonin (IPHC - Strasbourg (CNRS-In2p3/Unistra))

Session Classification: Plenary

Greetings

Contribution ID: 98 Type: not specified

Greetings

Monday 21 October 2024 16:20 (5 minutes)

Presenter: MASCIOCCHI, Silvia (GSI - Helmholtzzentrum für Schwerionenforschung GmbH (DE))

Session Classification: Plenary