## Exploration of Particle Physics and Cosmology with Neutrinos Workshop2019

## Report of Contributions

Contribution ID: 1 Type: not specified

#### Chief Office (Sou-katsu-han) meeting

Thursday 13 June 2019 12:00 (1 hour)

May 17, 2025

Opening address

Contribution ID: 2 Type: not specified

### **Opening address**

Wednesday 12 June 2019 13:00 (20 minutes)

**Presenter:** NAKAYA, Tsuyoshi (Kyoto University)

May 17, 2025

Contribution ID: 3 Type: not specified

### **Closing remarks**

Friday 14 June 2019 12:30 (10 minutes)

Presenter: SATO, Osamu (Nagoya University (JP))

Contribution ID: 4 Type: **not specified** 

### Super-Kamiokande の有効体積拡張と陽子崩壊探索

Wednesday 12 June 2019 13:20 (25 minutes)

Presenter: TAKENAKA, Akira (ICRR)

Session Classification: A01

Contribution ID: 5 Type: **not specified** 

## **Hyper-kamiokande** のエレクトロニクス、データ収集 システム開発

Wednesday 12 June 2019 14:10 (25 minutes)

**Presenter:** KATAOKA, Yousuke (University of Tokyo (JP))

**Session Classification:** A01

Contribution ID: 6 Type: **not specified** 

#### **Super-Kamiokande / Hyper-Kamiokande** の大気ニュ ートリノ解析の展望

Wednesday 12 June 2019 13:45 (25 minutes)

**Presenter:** WENDEL, Roger (Kyoto University)

Session Classification: A01

Contribution ID: 7 Type: **not specified** 

## Toward precise modeling of atmospheric neutrinos and cosmic ray interactions

Thursday 13 June 2019 13:20 (25 minutes)

Presenter: ITO, Yoshitaka (Nagoya University (JP))

Session Classification: A03

Contribution ID: 8 Type: not specified

#### High Energy Tau Neutrinos with IceCube

Thursday 13 June 2019 13:45 (25 minutes)

**Presenter:** LU, Lu (Chiba University)

Session Classification: A03

May 17, 2025

Contribution ID: 9 Type: **not specified** 

## Status of IceCube-Gen2 Phase1 (aka IceCube Upgrade)

Thursday 13 June 2019 14:10 (25 minutes)

**Presenter:** ISHIHARA, Aya (Chiba University)

Session Classification: A03

Contribution ID: 10 Type: not specified

#### T2K Physics status and prospect

Friday 14 June 2019 09:00 (25 minutes)

**Presenter:** ALI, Ajimi (Kyoto University)

**Session Classification:** A02

Contribution ID: 11 Type: not specified

# J-PARC MR power upgrade toward the higher neutrino beam

Friday 14 June 2019 09:25 (25 minutes)

Presenter: KOBAYASHI, Aine (University of Tokyo (JP))

**Session Classification:** A02

Contribution ID: 12 Type: not specified

## NINJA experiment and Neutrino cross sections

Friday 14 June 2019 09:50 (25 minutes)

**Presenter:** FUKUDA, Tsutomu (Toho university)

**Session Classification:** A02

Contribution ID: 13 Type: not specified

#### Syndetic Extension of Baryon and Lepton Numbers

Friday 14 June 2019 10:35 (25 minutes)

**Presenter:** TSUMURA, KOJI (Kyoto University)

**Session Classification:** C02

Contribution ID: 14 Type: **not specified** 

## Promising processes with charged lepton flavor violation in muonic atoms

Friday 14 June 2019 11:00 (25 minutes)

Presenter: UESAKA, Yuichi (Saitama University)

**Session Classification:** C02

Contribution ID: 15 Type: not specified

#### **COMET Data Analysis with Deep Learning**

Friday 14 June 2019 11:25 (25 minutes)

**Presenter:** SATO, Joe (Saitama University)

**Session Classification:** C02

Contribution ID: 16 Type: not specified

# Toward new frontiers: Encounter and synergy of state-of-the-art astronomical detectors and exotic quantum beams

Wednesday 12 June 2019 17:15 (40 minutes)

Toward new frontiers : Encounter · · ·

Presenter: OKADA, Shinji

**Session Classification:** Invited talk

Contribution ID: 17 Type: not specified

#### **Recent progress of Simons Array experiment**

Thursday 13 June 2019 09:00 (25 minutes)

**Presenter:** KANEKO, Daisuke (Univ. of Tokyo)

**Session Classification:** A04

Contribution ID: 18 Type: not specified

#### **GroundBIRD - GB NOW**

Thursday 13 June 2019 09:25 (25 minutes)

Presenter: TAJIMA, Osamu (KEK)

Session Classification: A04

Contribution ID: 19 Type: not specified

#### Readout electronics for CMB experiments

Thursday 13 June 2019 09:50 (25 minutes)

**Presenter:** SUZUKI, Junya (Kyoto University)

Session Classification: A04

Contribution ID: 20 Type: not specified

#### Nuclear emulsion production facility

Thursday 13 June 2019 10:35 (25 minutes)

Presenter: ROKUJO, Hiroki (Nagoya University)

**Session Classification:** B02

May 17, 2025

Contribution ID: 21 Type: not specified

#### Improvement of the Nuclear Emulsion Detector

Thursday 13 June 2019 11:00 (25 minutes)

Presenter: NISHIO, Akira

**Session Classification:** B02

Contribution ID: 22 Type: not specified

#### Neutrino projects with Nuclear Emulsion

Thursday 13 June 2019 11:25 (12 minutes)

**Presenter:** ARIGA, Tomoko (Kyushu University)

**Session Classification:** B02

Contribution ID: 23 Type: not specified

#### Peripheral projects with Nuclear Emulsion

Thursday 13 June 2019 11:37 (12 minutes)

Presenter: SATO, Osamu (Nagoya University (JP))

**Session Classification:** B02

Contribution ID: 24 Type: not specified

# Neutrinoless Double-Beta Decay and XeGasTPC Development

Thursday 13 June 2019 14:55 (30 minutes)

**Presenter:** OBARA, Shuhei (Kyoto University)

Session Classification: B01

May 17, 2025

Contribution ID: 25 Type: not specified

## AXEL –MPPC response and readout, and detection of positive ion

Thursday 13 June 2019 15:25 (20 minutes)

Presenter: NAKAMURA, Kazuhiro (CERN)

Session Classification: B01

Contribution ID: 26 Type: not specified

# Formation of Strong Drift Field with Cockcroft-Walton Voltage Multiplier in a High-Pressure Xenon Gas TPC

Thursday 13 June 2019 15:45 (25 minutes)

Presenter: YOSHIDA, Masashi

Session Classification: B01

Contribution ID: 27 Type: not specified

#### Neutrinos, Cosmological Constant, and Number Theory

Wednesday 12 June 2019 15:25 (30 minutes)

Presenter: WATARI, Taizan (IPMU, Tokyo)

Session Classification: C01

Contribution ID: 28 Type: not specified

#### **Oscillating Composite Asymmetric Dark Matter**

Wednesday 12 June 2019 15:55 (25 minutes)

**Presenter:** NAGAI, Ryo (University of Tokyo, ICRR)

Session Classification: C01

Contribution ID: 29 Type: not specified

# Baryon asymmetry of the universe via GeV-scale right-handed neutrinos

Wednesday 12 June 2019 16:20 (25 minutes)

Presenter: EIJIMA, Shintaro

Session Classification: C01

Contribution ID: 30 Type: not specified

# Asymmetry of electron chirality between enantiomeric pair molecules and the origin of homochirality in nature

Wednesday 12 June 2019 14:35 (15 minutes)

**Presenter:** SENAMI, Masato (Kyoto University)

**Session Classification:** Other Projects

Contribution ID: 31 Type: not specified

# Towards total neutrino mass constraints through multi-wavelength gravitational lensing measurements

Wednesday 12 June 2019 17:00 (15 minutes)

**Presenter:** MIYATAKE, Hironao (Nagoya University)

**Session Classification:** Other Projects 2

Contribution ID: 32 Type: not specified

## Late-time entropy production and neutrino oscillation in the early Universe

Wednesday 12 June 2019 16:45 (15 minutes)

Presenter: KOHRI, Kazunori (KEK)

**Session Classification:** Other Projects 2

Contribution ID: 33 Type: not specified

#### Direct Measurement of Cosmic-Ray Acceleration Limit in Supernovae

Wednesday 12 June 2019 14:50 (15 minutes)

Presenter: ASAOKA, Yoichi (Waseda University (JP))

Session Classification: Other Projects

Contribution ID: 34 Type: not specified

#### LHC における長寿命中性レプトンの探索

Friday 14 June 2019 11:50 (15 minutes)

Presenter: ODA, Susumu (Kyushu University (JP))

**Session Classification:** Other Projects 3

Contribution ID: 35 Type: not specified

## Development of a large cheap photon detector with an excellent time resolution

Friday 14 June 2019 12:05 (15 minutes)

Presenter: MATSUOKA, Kodai (Nagoya University)

**Session Classification:** Other Projects 3

Contribution ID: 36 Type: not specified

## Review of young meeting

Friday 14 June 2019 12:20 (10 minutes)

Presenter: SUZUKI, Yosuke